Manchester United doet weinig om de druk op Erik ten Hag te verlichten met een treurig 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa

Dit was een resultaat en een optreden dat nauwelijks nuttiger had kunnen zijn voor Dan Ashworth, Omar Berrada, Manchester United Voetbalshirts terwijl ze nadenken over wat ze nu moeten doen vanwege hun onder vuur staande baas. Wat voor Erik ten Hag een helse week had moeten zijn, is geëindigd in twee grote wedstrijden weg van huis die noch de hand van de hiërarchie van Manchester United dwingen, noch hen het onbetwistbare triggerpoint bieden om hen te dwingen een verandering door te voeren.

Heeft Manchester United zich goed georganiseerd toen ze in Villa Park een 0-0 gelijkspel claimden? Zo voelde het niet bijzonder. De bezoekers waren buiten de bal volkomen adequaat. Victor Lindelof verdient lof voor de snelheid waarmee hij zijn taak op zich nam na problemen in de eerste helft voor zowel Noussair Mazraoui als Harry Maguire, Matthijs De Light minder gezien zijn desastreuze poging om in de extra tijd de bal weg te werken. Een dergelijke fout was onvermijdelijk als je bedenkt hoe vaak de mannen van Ten Hag altijd op de achtergrond leken te staan, in het beste geval wachtten op een opening om toe te slaan, maar vaker alleen maar hoopten dat de knock-outslag niet zou komen.

Dat had kunnen gebeuren als een voorzet vanaf de linkerkant rechtstreeks naar Jaden Philogene rolde en zijn krachtige schot in Diogo Dalot terechtkwam. Gezien het feit dat United alleen leek te overwegen om Ten Hag te behouden omdat hij in mei de FA Cup won, is het niet geheel ondenkbaar dat een blokkering grote invloed zou kunnen hebben op de beslissingen van United tijdens de interlandperiode. Als dat zo is, zal het een grote vergissing zijn.

United gaat de M6 geen punt beter verslaan vanwege iets dat ze bijzonder goed hadden gedaan, maar vanwege hun overwinning op Bayern München, die Villa emotioneel en fysiek uitputte. Betere prestaties van de ongewoon ingetogen Ollie Watkins of Morgan Rogers, dit zou geen wedstrijd zijn. De mannen van Unai Emery lagen niet bepaald voor het oprapen, maar het spreekt boekdelen voor zowel de neergang van United als de opkomst van de Midlands-ploeg dat een punt voor eerstgenoemde als iets van een succes wordt gezien.

In de toekomst leek United geen idee te hebben hoe ze Villa moesten verdelen in een besliste wedstrijd. Alejandro Garnacho krijgt misschien kritiek omdat hij de laatste pass niet kon maken toen zijn team zich losmaakte, maar dit zijn enkele van de moeilijkste aanvallen om uit te voeren; ze kunnen niet je hoofdaanval zijn.

Bruno Fernandes is altijd een speler geweest die bereid was te gokken met balbezit op zoek naar openingen. Vóór dit seizoen heeft de Portugese international zijn gokgeest ruimschoots gerechtvaardigd met consistente resultaten. Zelfs dit jaar zijn er geen duidelijke tekenen van een daling van het aantal verwachte doelpunten zonder strafschoppen en verwachte assists. Fernandes daarentegen is een steeds gefrustreerder figuur, waarbij het vertrouwde gevoel van verontwaardiging alleen maar wordt versterkt door zijn recente golf van rode kaarten. Zijn curling vrije trap was de dichtstbijzijnde die United de hele wedstrijd kwam, of misschien een ambitieuze langeafstandsaanval van Marcus Rashford die Emiliano Martinez op de lat tikte.

Vooral Rashford lijkt een speler die wordt bepaald door momenten. Deze keer waren ze misschien briljant, maar hij had het geluk dat hij een brutale uithaal naar Leon Bailey maakte nadat de vleugelspeler van Villa van hem was weggekomen. Het was ernstiger dan Rasmus Hojlund en Joshua Zirkzee hadden gedaan: geen schot tussen de twee centrumspitsen in 90 minuten.

dit zouden de hoekstenen kunnen zijn van het ‘project’ waar Ten Hag na de wedstrijd van zondag opnieuw naar verwees. De diagnose dat United tijd nodig heeft, kan kloppen. Zou u Ten Hag het medicijn toevertrouwen? Zelfs met nog een punt op hun naam blijft dit na zeven wedstrijden de slechtste start van een Premier League-seizoen van Manchester United. De onderliggende cijfers zijn misschien niet zo somber als aan het einde van vorig seizoen, maar het ontbreken van een van de slechtste verdedigingen in de vijf beste competities van Europa is nauwelijks een reden om te juichen. aan Stretford End.

Dan is er het grotere plaatje. Gedurende twee seizoenen en zeven wedstrijden hebben de twintigvoudig Engelse kampioenen een doelsaldo van +11, Kids Aston Villa Voetbalshirts waarbij ze evenveel doelpunten hebben gescoord als Fulham, minder dan Brentford. Het maakt Manchester City en Liverpool niet uit, als een langbenige, teleurstellende Aston Villa met wie ze voor de top vier zouden moeten vechten, hen vanuit open spel op 0,11 xG kan houden, lijkt het erop dat Ten Hag klaar lijkt om hun scoringsproblemen die hem achtervolgden te verbeteren gedurende zijn ambtsperiode? Er is ongelooflijk veel geld uitgegeven aan het in elkaar zetten van de wisselbank voor Ten Hag, er zal nog veel meer nodig zijn om een ​​team los te maken dat ver verwijderd lijkt van United's veronderstelde titeldoel in 2028.

Dit sombere gelijkspel zonder doelpunt was misschien niet het breekpunt dat veranderingen in de dug-out van Old Trafford onvermijdelijk zou hebben gemaakt, maar het leverde geen overtuigend argument op om door te gaan met een formule die duidelijk niet werkt. In plaats van vrijwel niets aan te bieden om Villa te testen, die duidelijk hun belangrijkste wedstrijd van de week al had gespeeld, laat dit zien hoe ver United nu afwijkt van de minimumnormen.

Posted in Default Category on October 09 at 10:29 AM

Comments (0)